Hamile
anneler genellikle hamilelikleri sırasında suyun verdiği rahatlık
hissinden söz ederler.
Kardiyovasküler
sistemi iyileştirir.
Su ağırlığı destekler, organlar ve omurga üzerindeki yükü azaltır.
Hamilelik sırasında kilo kontrolüne yardımcı olur.
Dolaşımı iyileştirir.
Uyku
düzeni sağlar.
Kasları
güçlendirir.
Gevşemeye yardımcı olur, stres ve yorgunluğu azaltır
Suda yapılan hareketler, hamileler için ideal egzersiz şeklidir.
Suyun
kaldırma kuvveti vücut ağırlığının% 90'ına kadar
destekler, bu da hamilelik sırasında alınan ekstra kiloların anne
adayının
egzersiz kapasitesi üzerinde çok daha az etkisi olduğu anlamına gelir.
Su,
eklemleri ve tendonları destekler ve özellikle su dışında yapılan
egzersiz
biçimleriyle karşılaştırıldığında, yaralanma riskinin en az olduğu
spordur.
Yüzme ve diğer su aktiviteleri, sadece hamile kadının kendi sağlığı açısından değil, aynı zamanda doğmamış çocuğun sağlığı açısından da ideal bir egzersiz şeklidir.
Yüzmenin kardiyovasküler faydaları arasında oksijeni işleme ve kullanma kapasitesinin artması (anne ve çocuk için hayati öneme sahiptir) ve hamilelik sırasında sıklıkla yaşanan yüksek kan basıncının iyileştirilmesi ve stabilizasyonu yer alır. Vücutta meydana gelen değişiklikleri desteklemek ve doğum sürecine yardımcı olmak için karın kas grubunun hamilelik sırasında güçlendirilmesi gerekir. Yüzme, tüm ana kas gruplarını kullanır; özellikle karın merkez bölgesi için her açıdan mükemmel bir egzersizdir.
Yüzme anne adaylarının rahatlamasına ve stresle baş etmesine yardımcı olur.
Yüzmenin fiziksel faydalarının yanı sıra, suda özgürce ve sorunsuz hareket edebilmenin genel gevşeme hissi, hamile bir annenin hamileliğin duygusal zorluklarıyla başa çıkmasına yardımcı olabilir. Makarna kullanılarak desteklenen omuzlar ve dizlerle yüzmek, zihni ve bedeni sakinleştirmenin ve gevşetmenin harika bir yoludur.
Ayrıca su içmeyi unutmayın (sudayken su içmeyi unutmak kolaydır!) ve kendinizi aşırı yormayın. Su, yumuşak bir ortamdır - egzersiz yapmak isteyen anne adayları için mükemmeldir ve en önemlisi, hamilelik sırasında su temelli hareketler, kendini çocuğunun doğumuna hazırlarken kadın için rahatlatıcı ve keyif vericidir.
Hamileler Hangi Stilde Yüzmeli?
Anne adayı, kendisini en rahat hissettiği ve vücuduna gereksiz baskı uygulamayan yüzme stilini seçmelidir. İşte hamile bir anne için bazı yüzme vuruş seçimi kuralları:
Serbest stil: Bu, yüksek yoğunluklu hamilelik egzersizi için iyi bir seçimdir, ancak 3. aydan sonra pek tercih edilmemelidir;
Kurbağalama: Bu stilde, serbest stile göre daha az efor gerektirir ve hamile göbek ağırlığının neden olduğu sırt gerginliğinden daha fazla rahatlama sağlar. Nefes alma pozisyonu rahatsızlık veriyorsa nefes almak ve baş pozisyonunu sabit tutmak için bir şnorkel kullanılabilir;
Sırtüstü: Bu stilde, bebeğin kan dolaşımında bozulma olmadan sırtüstü uzanmasına izin verir. Ancak, bebeğin ağırlığı bazı hamileler için zorlayıcı olabilir;
Yüzücü olmayanlar ve çok iyi yüzemeyen anneler aquafit, aqua-aerobik tarzı egzersizler yapmayı deneyebilirler.
Hamilelerin Yüzmeyle İlgili Yapmaması Gerekenler
Dalış yapmak yasak
Atlamak yok
Sadece güvenli olduğunu bildiğiniz yerlerde yüzün
Soğuk havalarda denizde veya gölde yüzmeye gitmeyin
Kendinizi iyi hissetmiyorsanız yüzmekten kaçının
Kendinizi çok fazla zorlamaktan kaçının
Yüksek sıcaklığa maruz kalmaktan, çok ısıtılmış havuzlar, kaplıcalar veya jakuzilerden kaçının.
Klor güvenli midir?
Klor iyi bir dezenfektan olduğu için havuzu daha güvenli hale getirir. Kentucky, Louisville Jinekoloji ve Obstetrik bölümü başhekimi Dr. Steve Lebder'e göre, klorlu suda yüzmede sorun yoktur. Klor seviyeleri herkesin güvenliği için test edilmeli ve izlenmelidir.
![]() 05365428380 |
![]() info@ankarayuzmedersi.com |
![]() |
![]() |